Integrated Dry Needling Intensive Program

Day/SessionTimeSession TypeSession NameDuration
1.018.30 am-9.15 amDemonstrationFace and TMJ -Peristructural technique Scalp-Structural technique Anterior cervical spine-Peristructural technique Axilla-Structural technique Upper arm and forearm- Peristructural45 minutes
1.029.15 am-10.15 amPractical SessionFace and TMJ -Peristructural technique Scalp-Structural technique Anterior cervical spine-Peristructural technique Axilla-Structural technique Upper arm and forearm- Peristructural1 hour (2 x 30 minute rotations)
1.0310.15 am-10.30 amBreakMorning Tea15 minutes
1.0410.30 am-11.15 amDemonstrationAnterior Lumbar Spine/Inguinal-Structural Technique Femoral nerve pathway-Peristructural technique Tibio-femoral Intra-articular technique 45 minutes
1.0511.15 am-1.15 pmPractical SessionAnterior Lumbar Spine/Inguinal-Structural Technique Femoral nerve pathway-Peristructural technique Tibio-femoral Intra-articular technique 1 hour (2 x 30 minute rotations)
1.061.15 pm-2.00pmBreakLunch45 minutes
1.072.00 pm-2.45 pmDemonstrationOcciput- Structural technique Cervical spine facets-Peristructural/ structural technique GB 21- Practical competency Thoracic spine-Rib angle technique Greater trochantur and Ishium-Structural technique Sciatic Nerve Pathway- Peristructural technique45 minutes
1.082.45 pm-3.45 pmPractical SessionOcciput- Structural technique Cervical spine facets-Peristructural/ structural technique GB 21- Practical competency Thoracic spine-Rib angle technique Greater trochantur and Ishium-Structural technique Sciatic Nerve Pathway- Peristructural technique1 hour (2 x 30 minute rotations)
1.093.45 pm-4.00 pmBreakAfternoon Tea15 minutes
1.104.00 pm- 6.00 pmPractical SessionComplete Global Integrated Screening Questions and discussion2 hours
2.018.30 am- 9.30 amDemonstrationLower Quadrant Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan 1 hour
2.029.30 am- 10.30 amPractical SessionLower Quadrant Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan 1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.0310.30 am-10.45 amBreakMorning Tea15 minutes
2.0410.45 am-11.45 amPractical SessionLower Quadrant Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan 1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.0511.45 am- 12.45 pmDemonstrationUpper Quadrant Reassess neural and range of motion tests of the gleno-humeral joint and upper limb after anterior cervical spine needling Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan1 hour
2.0612.45 pm-1.30 pmBreakLunch45 minutes
2.071.30 pm- 2.30 pmPractical SessionUpper Quadrant Reassess neural and range of motion tests of the gleno-humeral joint and upper limb after anterior cervical spine needling Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.082.30 pm- 3.30 pmPractical SessionPractical Session Upper Quadrant Reassess neural and range of motion tests of the gleno-humeral joint and upper limb after anterior cervical spine needling Appropriate Functional Testing Integrated Screening Treat and Reassess Rehabilitation Plan1 hour (1 x 60 minute rotation)
2.093.30 pm-3.45 pmBreakAfternoon Tea15 minutes
2.103.45 pm- 5.00 pmPresentation DemonstrationSpecific spinal movement assessment and effective treatment of acute and chronic spinal pain presentations Questions and discussion90 minutes
Please Subscribe

Please Subscribe

Enter your details to access further site content and to receive Integrated Dry Needling news and updates.

You have Successfully Subscribed!